Tuin Ontwerpen

tuinaanleggenVeel mensen die hun tuin onder handen willen nemen of die een compleet nieuwe tuin willen aanleggen houden er geen rekening mee, maar een tuin eerst laten ontwerpen is absoluut van cruciaal belang. Alleen door een tuinontwerp te laten maken kan je er namelijk zeker van zijn dat werkelijk alle ruimte op optimale wijze wordt benut. Bovendien krijg je op deze manier ook een goed beeld van hoe de beplanting precies kan worden geïntegreerd en welke planten goed tot hun recht zouden komen en welke niet. Het mag dan ook duidelijk zijn, wil je graag een nieuwe tuin realiseren en voel je er maar weinig voor om tijdens het aanleggen voor vervelende verrassingen te komen te staan? In dat geval is je tuin eerst laten ontwerpen ongetwijfeld een aanrader!

Hoeveel kost een tuin ontwerpen?

De prijs die in rekening wordt gebracht voor het ontwerpen van je tuin is sterk afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld ligt de prijs voor het maken van een tuinontwerp ergens tussen de 250 en 500 euro. De exacte prijs wordt evenwel gebaseerd aan de hand van de oppervlakte van de tuin in kwestie evenals op basis van alles wat er in geïntegreerd dient te worden. Het spreekt immers voor zich dat een tuinontwerp maken voor een kleine, bescheiden tuin met weinig beplanting veel minder tijd kost dan wanneer het een grote tuin met een indrukwekkend aantal specifieke eisen betreft. Om niet voor onaangename verrassingen te komen te staan is het altijd interessant om op voorhand één of meerdere offertes aan te vragen voor het realiseren van het tuinontwerp zoals jij deze in gedachte hebt.

Zelf je tuin ontwerpen? Dat kan!

Wanneer je het ontwerpen van je tuin eigenlijk niet wenst uit te besteden is het eveneens een mogelijkheid om dit zelf te doen. Tegenwoordig is er op de markt verschillende software terug te vinden die je de mogelijkheid biedt om je potentiële tuin geheel naar eigen inzicht te ontwerpen. Het moet evenwel gezegd dat deze software doorgaans zeer uitgebreid en daardoor een beetje onoverzichtelijk kan zijn. Daarnaast is het ook zo dat je tuin laten ontwerpen door een professional er voor kan zorgen dat je over een aantal nieuwe inzichten beschikt. Deze nieuwe inzichten kunnen de uitstraling van je toekomstige tuin op eenvoudige wijze naar een hoger niveau tillen. Hoe dan ook, vooraleer zelf je tuin te ontwerpen is het dus misschien toch interessant om even contact op te nemen met een tuinarchitect.

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.