Bestrating 

bestratingWanneer je over een tuin bij je woning beschikt is de kans groot dat je er op een bepaald ogenblik aan zal willen denken om bestrating te voorzien. Bestrating kan in je tuin niet alleen worden toegepast als wandelpad, daarnaast kan je er ook een compleet terras mee realiseren. Er zijn op vlak van bestrating tegenwoordig zeer veel verschillende mogelijkheden beschikbaar. Denk hierbij niet alleen aan koppelstones en betonbestrating, maar ook aan natuursteen onder de vorm van flagstones en marmer en uiteraard mogen ook de waaltjes niet in het lijstje ontbreken. Ben je op zoek naar meer informatie over bestrating in je tuin? Aarzel dan niet langer en lees er alles over in dit artikel!

Waarom bestrating in tuin toepassen?

Het toepassen van bestrating in een tuin kan gedaan worden omwille van verschillende redenen. In eerste instantie wordt er vaak voor bestrating gekozen voor het aanleggen van een terras. Veel mensen vinden het fantastisch om bijvoorbeeld tijdens de warme zomermaanden even heerlijk buiten te kunnen vertoeven. Gezellig een lekker glas drinken en buiten eten op een terras is dan ook bijzonder fijn. Door het toepassen van bestrating kan je er voor zorgen dat een terras in tal van verschillende vormen kan worden aangelegd. Ben je op zoek naar een speelse, natuurlijke uitstraling voor je tuin? In dat geval is gebruikmaken van natuursteen een absolute aanrader. Wil je liever een strakker geheel? In dat geval zijn er verschillende andere materialen die perfect aan je verwachtingen zullen weten te voldoen.

Waar rekening mee houden bij bestrating in tuin?

Wanneer je bestrating wenst te plaatsen in je tuin zijn er verschillende factoren waar je graag rekening mee zal willen houden. Allereerst is er uiteraard de kleur, maar ook de vorm en de grootte van de bestrating. Daarnaast is het belangrijk dat de bestrating over precies die kwaliteit beschikt die je verwacht. Veel mensen staan er bijvoorbeeld niet bij stil, maar bestrating waar je met de auto overheen rijdt moet veel robuuster zijn dan bestrating waar je gewoon overheen wandelt. Daarnaast is ook de afwatering van belang. Het laatste wat je immers wil is dat het water geen weg vindt waardoor bij een flinke regenbui plots de helft van je tuin onder water staat.

Minstens even belangrijk als bovenstaande keuzes is de manier waarop bestrating in je tuin wordt geplaatst. In principe kan je er voor kiezen om deze werkzaamheid zelf uit te voeren, maar toch wordt er doorgaans voor gekozen om een beroep te doen op een vakman die over de nodige ervaring beschikt. Bestrating in de tuin dient in ieder geval zonder hobbels of kuilen te worden geplaatst. Is dit niet het geval, dan kan niet alleen de uitstraling worden aangetast, maar is het ook mogelijk dat je, je bijvoorbeeld pijn doet door een loszittende klinker.

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.