Tuin Renoveren

Tuinrenovatie info en prijs

tuinrenovatieIndien je over een oudere woning beschikt zal je er op een zeker ogenblik over willen denken om deze te renoveren. Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor een tuin. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun geld te investeren in een iets oudere woning, in het bijzonder omdat deze financieel toegankelijker is dan een nieuwbouw. Een oudere woning komt evenwel ook met een verouderde tuin die doorgaans een flinke opknapbeurt kan gebruiken. Een tuin renoveren kan op verschillende manieren en is in principe geschikt voor ieders budget. Veel hangt uiteraard wel af van de wensen die je hebt. Wil je ook je tuin renoveren en ben je op zoek naar een aantal interessante tips en mogelijkheden? Wij zetten ze graag voor jou op een rijtje.

Concept opmaken van de renovatie

In eerste instantie zal je er voor willen kiezen om een concept te maken van hoe jouw tuin er precies uit moet komen te zien. Veel mensen staan er niet bij stil, maar een tuin renoveren vergt behoorlijk wat tijd. Om er zeker van te zijn dat je, jezelf niet verliest in de werken die uitgevoerd moeten worden is het altijd interessant om te handelen volgens een opgemaakt plan. Een tuin renoveren kan je ook (deels) zelf doen, maar je kan het ook uitbesteden. Door zelf de handen uit de mouwen te steken zal je meer tijd moeten investeren, maar je krijgt er een scherper prijskaartje voor in de plaats. Bij twijfel over hoe de beschikbare ruimte het best in te delen doe je er goed aan om een beroep te doen op de diensten van een hovenier.

Welke materialen gebruiken?

Bij een tuin renoveren is het altijd belangrijk om vooraf voor jezelf uit te maken van welke materialen je precies gebruik wenst te maken. Kies je er bijvoorbeeld voor om een nieuw grasveld aan te leggen? Wil je verder gebruikmaken van bepaalde beplanting en hoe zit het met mogelijk straatwerk? Al deze verschillende zaken zijn van bijzonder groot belang. Ze zorgen er namelijk voor dat je nog voor aanvang van de werkzaamheden een goed beeld hebt van de gemiddelde kosten waar je rekening mee zal moeten houden.

Schutting of hekwerk voorzien of niet?

Tot slot is er nog een extra aspect waar je rekening mee dient te houden bij het renoveren van een tuin. Het is immers zo dat veel oudere tuinen niet zijn afgezet door middel van een schutting of hekwerk. Dit is op het eerste zicht niet zo’n probleem, maar mensen houden tegenwoordig van een beetje extra privacy. Daar komt bij dat het afsluiten van je tuin ook een extra gevoel van veiligheid met zich meebrengt. In ieder geval, wil je een tuin renoveren? Dan is het beslist een goed idee om ook rekening te houden met de plaatsing van een mogelijke schutting of hekwerk.

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.