Kosten tuin ophogen

Je huis, dat is voor de meeste woningbezitters hun meest waardevolle bezit. Met stip op twee eindigt doorgaans de tuin. Toch is de tuin vaak niet  het eerste waar je aan denkt als je jouw huis koopt. De tuin is dan ook doorgaans de plek die er behoorlijk lang verwaarloosd bij  ligt. Je tuin ziet er de eerste jaren vaak uit als de vergane glorie van de oude eigenaars van jouw huis. Dat is echt jammer, want je tuin is het visitekaartje van je huis. Het is dan ook van groot belang dat jouw tuin mooi is en vooral dat hij naar wens is. Je wil er immers graag dagelijks flink wat tijd in door kunnen brengen.

Hoeveel kost je tuin ophogen

Je tuin kan je mooi aanpakken en renoveren of inrichten door hem eerst te laten afgraven. Op die manier wordt oude grond uit je tuin verwijderd. De sporen van onkruid die steeds de kop op steken worden ook verwijderd. Je weet zeker dat je met jouw tuin een goede nieuwe start kan maken als je hem laat ophogen. Een andere reden om je tuin op te hogen is het feit dat met name tuinen in nieuwbouwwijken de eerste jaren enorm verzakken. De paden en terrassen zijn snel na de bouw van het huis aangelegd terwijl de grond nog moest ‘inzakken’.  Dat inzakken gebeurt dan dus ook terwijl jouw pad en terras al aangelegd zijn. Gevolg is een bestrating die met glad of nat weer levensgevaarlijk is en voor val- en slippartijen zorgt. Je tuin ophogen is een goede optie om jouw tuin een boost te geven om dit ongemak weg te werken. In dit geval wordt je tuin eerst een stuk ingegraven. Vervolgens komt er nieuw zand op tot de door jou gewenste hoogte. Je kan kiezen voor een tuin  op de gewenste normale hoogte maar je kan er ook voor kiezen om ingebouwde hoogteverschillen in je tuin te laten wegwerken.

Je tuin ophogen zou je zelf kunnen doen maar het is enorm veel en zwaar werk. Beter is het dan ook om een hoveniersbedrijf of een stratenmaker te huren om jouw tuin op te  hogen. Jij wil natuurlijk weten hoeveel het zal kosten om jouw tuin op te laten hogen. We hebben de kosten voor je opgezocht en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welke dienst wil je afnemen Wat is de prijs per vierkante meter
Je tuin laten afgraven en ophogen met zand. Afvoeren van de oude tuingrond. Aanbrengen van de oude bestrating Tussen 24 en 29 euro
Je tuin laten afgraven en ophogen met zand. Afvoeren van oude tuingrond. Rond 14 euro

 

  • Als je al een bestrating had. Had je al een bestrating die verzakt was; in dat geval kan je ervoor kiezen om de oude tegels te laten terugleggen op hun plek. Het scheelt de kosten van een nieuwe bestrating.
  • Als je nog geen bestrating had. Had je nog geen bestrating op de plek die je hebt laten ophogen; in dat geval kan je ervoor kiezen om je tuin te laten afgraven en ophogen en daarna tegen meerkosten nieuwe tegels te laten plaatsen.

Hoe is het prijskaartje van het ophogen van je tuin samengesteld

Hoe duur het is om je tuin op te laten hogen bepaal je zelf aan de hand van keuzes die jij maakt als je een grondwerkbedrijf inhuurt voor deze werkzaamheden.

  • Keuze 1: Hoe groot is je tuin. Het spreekt voor zich. Je tuin laten ophogen is een werkzaamheid die vaak per vierkante meter wordt berekend. Een grote tuin laten ophogen is dus stukken duurder dan een kleine tuin laten ophogen.
  • Keuze 2: Wat wil je met je tuin gaan doen na het ophogen. Wil jij na het ophogen van je tuin een beplanting gaan aanleggen; dan zal de grond moeten worden voorbereid. Je moet in dat geval een laag tuinaarde laten storten als ondergrond. Bouwzand is immers geen goede bodem voor je beplanting.
  • Keuze 3: Zaten er hoogteverschillen in je tuin. Een tuin waar hoogteverschillen in zaten zal meer kosten met zich meebrengen omdat er meer ophoogzand nodig is om een egaal niveau te krijgen. Je zal dan ook rekening moeten houden met meerkosten in dat geval.
  • Keuze 4: Wil je een nieuwe bestrating laten aanleggen. Als jij na het ophogen van je tuin een nieuwe bestrating laten aanleggen? In dat geval zal je rekening moeten houden met meerkosten doordat je een nieuwe bestrating moet aanschaffen.

Praktische bespaartips

  • Koop een partij op. Wil jij een bestrating laten aanleggen en moet je nog stenen kopen; koop dan een partij op. Op die manier heb jij een mooiere tuin voor minder geld.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar jij op de kosten van het ophogen van je tuin door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag jij meerdere offertes vrijblijvend op. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

 

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.