Tuin Onderhouden

Tuinonderhoud informatie en prijs

tuinonderhoudWanneer je over een mooie tuin beschikt zal je deze uiteraard zo optimaal mogelijk willen laten onderhouden. Het is immers niet omdat een tuin in het begin over een mooie uitstraling beschikt dat dit ook zo zal blijven. Een tuin onderhouden kan op verschillende manieren. Je kan er voor kiezen om zelf het onderhoud voor je rekening te nemen, maar je kan dit ook (gedeeltelijk) uitbesteden. Wanneer je het onderhoud van je tuin gaat uitbesteden dien je er rekening mee te houden dat dit altijd de nodige kosten met zich meebrengt. Het exacte kostenplaatje dat hiervoor in rekening wordt gebracht is evenwel afhankelijk van de omvang van de tuin evenals mogelijke beplanting.

Onderhoud van je tuin uitbesteden

Veel mensen schrikken er van hoeveel tijd het onderhouden van een tuin kost. Voor mensen die over een drukke baan beschikken is het dan ook vaak niet mogelijk om het onderhoud op regelmatige basis uit te voeren. Dat hoeft echter ook helemaal niet. Je kan er namelijk perfect voor kiezen om voor het onderhouden van je tuin een beroep te doen op de diensten van een hovenier. Deze zal doorgaans een vast uurtarief in rekening brengen die ergens is gelegen tussen de 35 en 45 euro. In sommige gevallen wordt er evenwel geopteerd voor het aanrekenen van een zogenaamd dagdeel. Dan betreffen de kosten doorgaans zo’n 200 euro.

Zelf tuin onderhouden

Wanneer je zelf je tuin wil onderhouden zal je er in eerste instantie voor moeten kiezen om het nodige materiaal in huis te halen. Denk bijvoorbeeld niet alleen aan een schaar en een grasmachine, maar ook aan een gieter om planten water te geven, een schop en ga zo maar door. Wanneer je zelf je tuin gaat onderhouden is het ook altijd interessant om een plannetje op te maken. Zo weet je precies wanneer bepaalde beplanting moet worden vervangen, wanneer het gras moet worden afgereden en ga zo maar door. Hoewel zelf je tuin onderhouden uiteraard heel wat tijd kost moet het wel gezegd dat het op financieel vlak natuurlijk een behoorlijk stuk interessanter is.

Regelmatig onderhoud drukt tijd en kosten

Veel mensen kiezen er voor om het onderhoud van hun tuin slechts één of twee keer in het jaar te doen. Dat is echter niet zo interessant, in tegendeel. Door er voor te kiezen om het onderhoud op regelmatige basis uit te voeren zorg je er namelijk voor dat het telkens kleine beetjes betreft. Zo bespaar je niet alleen veel tijd, wanneer het onderhoud wordt uitbesteed aan een hovenier zal deze ook veel minder kosten in rekening moeten brengen. Het mag dan ook duidelijk zijn, wanneer je graag wil dat je tuin steeds over haar meest optimale uitstraling beschikt is het (laten) uitvoeren van een regelmatig onderhoud zeker en vast aan te raden.

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.