Kosten straatwerk

Je eigen huis is een kostbaar bezit. Veel mensen kiezen bewust voor een huis met een tuin. Zo’n tuin is een heerlijke plek om in te verblijven.  Feit is wel dat een tuin een hoop werk met zich meebrengt. Dan denken we niet alleen aan het snoeien van planten maar we denken ook aan bestrating en het onderhoud daarvan. Goed straatwerk is belangrijk als jij veilig door je tuin wil kunnen lopen. Straatwerk wat niet goed is aangelegd of wat begint te verzakken kan voor levensgevaarlijke valpartijen zorgen. Het is dan ook goed om te zorgen dat jouw straatwerk tiptop in orde is.

Hoeveel kost straatwerk

Straatwerk omvat een aantal factoren. Je kan bijvoorbeeld denken aan de stenen die je nodig hebt om een looppad of een terras aan te leggen. Je moet je dan echter ook bedenken dat straatwerk een bepaalde ondergrond nodig heeft. Die ondergrond moet erop berekend zijn dat er veel druk  op het straatwerk wordt uitgeoefend. Dagelijks over een pad lopen, op een terras zitten of over een oprit heen rijden kan ervoor zorgen dat je straatwerk gaat verzakken. Als je kijkt naar straatwerk moet je dan ook het hele totale pakket in ogenschouw nemen. Je moet kijken naar het voorbereiden van het straatwerk, het aanleggen van de bestrating, en de stenen van de bestrating zelf. We hebben voor jou opgezocht hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn aan bestrating en daarbij keken we naar alle feiten die we zojuist benoemden.

Welke dienst/welk product wordt er afgenomen Wat zit er bij de dienst/het product inbegrepen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Grondwerk ter voorbereiding voor een looppad Afgraven van de tuin tot 10 cm diepte, afvoeren van de oude grond en vullen met ophoogzand Per uur Tussen 25 en 35 euro per uur
Grondwerk ter voorbereiding voor een oprit of een terras Afgraven van de tuin tot 30 cm diepte, afvoeren van de oude grond en vullen met ophoogzand Per uur Tussen 25 en 35 euro per uur
Bestrating aanleggen (en indien aanwezig terugleggen originele bestrating) Werk van de stratenmaker Per uur Tussen 25 en 35 euro per uur
Aanschaf van de bestrating als deze er nog niet was Betonbestrating Per vierkante meter Tussen 12 en 42 euro
Aanschaf van de bestrating als deze er nog niet was Waaltjes Per vierkante meter Tussen 35 en 45 euro
Aanschaf van de bestrating als deze er nog niet was Natuursteen zoals lei of marmer Per vierkante meter Tussen 35 en 65 euro
  • Als je handig bent. Grondwerk is een flinke klus, maar als jij de beschikking hebt over bijvoorbeeld een minigraver zou je zelf het grondwerk kunnen doen. Denk er dan aan dat je extra kosten moet maken in de vorm van één of meerdere big bags met ophoogzand.
  • Als je het straatwerk liever uit handen geeft. Geef jij het straatwerk liever uit handen, dan kan je ervoor kiezen om het door de stratenmaker te laten uitvoeren. Deze zal in dat geval al het materiaal met zich meenemen wat voor het aanleggen van de fundering voor je straatwerk nodig is. Ook de stenen zelf kunnen eventueel voor je worden geregeld.

Hoe is het prijskaartje van straatwerk opgebouwd

Het prijskaartje van straatwerk wordt voor een groot gedeelte bepaald door de keuzes die jij maakt als je straatwerk laat uitvoeren. We hebben de keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoeveel straatwerk wil jij laten aanleggen. De kosten van een stratenmaker zijn gespecificeerd per uur. Hoe meer straatwerk jij wil laten aanleggen, hoe meer je moet betalen voor de stratenmaker.
  • Keuze 2: Welk doel heb jij voor ogen met het straatwerk. Straatwerk voor een looppad hoeft niet te worden gemaakt op erg intensief gebruik. Straatwerk voor een oprit of een terras krijgt veel meer gewicht te verdragen. Het is dan ook goed om te kijken welk doel jouw straatwerk dient. De prijs wordt namelijk mede bepaald door de prijs van de fundering die moet worden aangelegd.
  • Keuze 3: Welke bestrating wil je laten aanleggen. Als je bestrating laat aanleggen kan je kiezen uit een heleboel soorten stenen. De voordeligste keuze is betonbestrating. Deze bestrating is vooral functioneel. Een gemiddelde keuze is waaltjes. Deze bestrating oogt authentieker en fraaier. Je tuin krijgt al wat meer uitstraling. Een bestrating van natuursteen voegt echt een groot deel aan waarde toe aan je tuin.

Praktische bespaartips

  • Doe een deel van de werkzaamheden zelf. Je zou ervoor kunnen kiezen om zelf de oude aarde af te graven of om het terrein waar de grondwerker en/of stratenmaker aan het werk moeten vrij te ruimen. Dit scheelt voor hun weer werk. Jou scheelt het weer geld.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op je straatwerk is door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op. Je voordeel kan oplopen tot 40 procent.

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.