Kosten grondwerk per m2

Als woningbezitter ben je trots op je huis. Het moet er goed uitzien. Daarnaast ben je ook heel blij met de tuin die om je huis heen zit. Zo’n tuin is echter vaak een beetje het ‘stiefkindje’ bij woningbezitters. Een zaak die je goed in de gaten moet houden bij je eigen huis is het terras waar je op zit. Ook de looppaden in je tuin moeten in goede staat zijn. Je zou toch niet willen dat jij of een ander struikelt over ongelijke stenen in jouw tuin. Om deze zaken goed te laten aanleggen is het nodig dat er grondwerk wordt gedaan in jouw tuin.

Hoeveel kost grondwerk per m2

Bij grondwerk mag je denken aan een aantal zaken die worden aangelegd. Allereerst is daar het volledige bestraten van je achtertuin. Deze mogelijkheid wordt vaak gekozen door mensen die geen zin hebben in het onderhouden van hun tuin met planten en struiken. Als jij en je gezin je fietsen maar kwijt kunnen is het goed. Daarna komt de categorie mensen die een looppad willen laten aanleggen om veilig bij hun huis te komen. Ze kiezen voor veiligheid en een praktische tuin. Zo’n looppad kan worden aangelegd van diverse materialen. Er is goed over nagedacht en de looppaden worden mooi strak gestraat. Ook een terras wordt smaakvol en praktisch aangelegd.

Dan is er nog een categorie. Dat zijn de mensen die kiezen voor een oprit in hun tuin. Zij willen graag in hun voortuin of achtertuin hun auto op eigen grond kunnen zetten. Hiervoor is een goede oprit nodig die niet snel zal verzakken onder het gewicht van je auto.
Al deze zaken zijn een taak voor een grondwerk bedrijf of voor een stratenmaker. Grondwerk is nodig om een stabiel tegelpad, terras of een degelijke oprit aan te leggen. Je moet allereerst een afgraving doen in de bestaande tuingrond als ondergrond voor de nieuwe bestrating. Daarna moet deze afgraving worden opgehoogd met zand. Dit opgehoogde deel van je tuin zal dan worden bestraat. Het afgraven en ophogen is nodig omdat anders je net aangelegde bestrating gelijk zal gaan verzakken en ongelijk zal gaan liggen.Als jij een bestrating wil gaan aanleggen in je tuin zal je dus gebruik moeten maken van de diensten van een stratenmaker of een grondwerkbedrijf. We hebben voor jou opgezocht hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn voor deze werkzaamheden. We keken naar diverse doeleinden voor bestrating.

Welke dienst wil je afnemen Per welke eenheid wordt de prijs berekend Wat is de prijs per eenheid
Grondwerk ten behoeve van een looppad. Dit is inclusief het afgraven van de grond, het afvoeren van de grond en het ophogen met zand. Graafdiepte ongeveer 10 centimeter. Per vierkante meter Gemiddeld tussen 10 en 15 euro
Grondwerk ten behoeve van een oprit of terras. Dit is inclusief het afgraven van de grond, het afvoeren van de grond en het ophogen met zand. Graafdiepte ongeveer 30 centimeter. Per vierkante meter Gemiddeld tussen 15 en 30 euro

 

  • Als je niet opziet tegen hard werk. Als jij er niet tegenop ziet om je tuin af te graven en op te hogen met bouwzand zou je zelf het grondwerk kunnen doen. Je moet dan wel het juiste gereedschap huren voor deze werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan een minigraver.
  • Als je het grondwerk liever uit handen geeft. Wil jij een mooi strak looppad of een mooi egaal gestraat terras, dan kies je ervoor om het grondwerk uit handen te geven aan een grondwerkbedrijf of een stratenmaker.

Hoe is het prijskaartje van een grondwerkbedrijf samengesteld

Hoeveel jij kwijt bent aan een grondwerkbedrijf of een stratenmaker bepaal je zelf aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: welk grondwerk is er nodig. Een looppad aanleggen vereist een afgraving van 10 centimeter diepte. Dat is een afgraving die niet zo heel kostbaar is. Bovendien hoeft er veel minder opvulzand in dan in een diepere afgraving. Een oprit of terras laten aanleggen vereist een diepere afgraving omdat er meer druk op de bestrating zal worden uitgeoefend. Er is ook meer opvulzand bij nodig.
  • Keuze 2: Welk deel kan je zelf doen. Je zou ervoor kunnen kiezen om een deel van de werkzaamheden van het grondbedrijf zelf te doen. Denk dan bijvoorbeeld aan het afvoeren van de oude tuingrond. Als je een aanhanger hebt kan je deze prima zelf afvoeren naar de gemeentewerf.

Praktische bespaartips

  • Bereid zelf de plek van de werkzaamheden voor. Als je zelf de spullen weghaalt van de plek die je wil laten afgraven en eventueel ook oude verzakte stenen weghaalt kan de grondwerker sneller aan de slag. Je zal minder moeten betalen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De handigste manier om te besparen op de kosten van het grondwerk is door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op.

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.