Kosten tuin goedkoop aanleggen

Je eigen woning, dat is voor een woningbezitter zijn paleisje. Je wil natuurlijk mooi wonen. Veel woningbezitters hebben een huis met een tuin. In die tuin breng je het hele jaar door een behoorlijke tijd door. Niet alleen met onderhouden maar je wil er vooral in kunnen genieten natuurlijk. Als je een nieuw huis betrekt blijft er vaak na de inrichting van het huis niet veel geld meer over voor een nieuwe tuin. De meest huizenbezitters blijven daardoor nog jarenlang tegen de vergane glorie van de eerdere bewoners van het huis kijken. Zonde, want op die manier geniet je niet echt van je tuin.

Goedkoop je tuin aanleggen

Als jij goedkoop je tuin wil gaan aanleggen hoef je niet te bezuinigen op het ontwerp van je tuin. Iedere tuin verdient het immers om met zorg te worden ontworpen. Je wil echter geen honderden euro’s besteden aan de hovenier om een tuinontwerp te maken. Daarom is het een goed idee om rond het voorjaar in de gaten te houden waar ze acties hebben in tuincentra. Bij zulke acties zijn er tuinontwerpers aanwezig die jou zullen helpen bij het ontwerpen van een tuin. Op die manier weet je zeker dat jij het beoogde resultaat kan bewonderen. Een mooie ontworpen tuin met nieuwe sterke planten en

romantische zitjes is immers jouw grote wens. Bij de gedachte aan een tuinman schrikken veel mensen terug. Ze denken in dat geval aan honderden euro’s per uur voor een hovenier die jouw tuin daarna als een ravage achterlaat. Het is wellicht goed om je te vertellen dat een hovenier al voor een paar tientjes per uur in jouw tuin aan het werk gaat. Hij zal dat vakkundig doen en jouw tuin na de werkzaamheden keurig opgeruimd achterlaten zodat jij direct in de zon kan gaan zitten om te genieten van het resultaat.
Jij wil natuurlijk weten hoeveel je kwijt zal zijn voor een goedkope tuinman. We hebben dan ook een aantal kosten voor je opgezocht. We keken naar de tarieven van een tuinman of hovenier, maar ook naar de tarieven van een tuinman die zijn werk zwart doet of een Poolse tuinman. Op die manier haal jij alle vakkundigheid naar jouw tuin toe en heb je straks een resultaat waar vrienden en familie vol bewondering naar zullen kijken.

Wat is de geleverde dienst Per welke eenheid is de prijs berekend Wat is de totale prijs per eenheid inclusief arbeidsloon, materiaal en BTW
Hovenier algemeen Per uur Tussen 34 en 54 euro
Hovenier Pools Per uur Gemiddeld 24 euro
Hovenier zwart (zonder BTW) Per uur Tussen 32 en 50 euro
Grasveld aanleggen (meerkosten bij arbeidsloon) Per vierkante meter Tussen 5 en 10 euro
Beplanting aanleggen (meerkosten bij arbeidsloon) Per vierkante meter Tussen 9 en 29 euro
Bestrating aanleggen (meerkosten bij arbeidsloon) Per vierkante meter Tussen 49 en 149 euro
Vlonders van hout aan leggen (meerkosten bij arbeidsloon) Per vierkante meter Tussen 74 en 174 euro
Houten schutting of sierhekwerk bouwen (meerkosten bij arbeidsloon) Per strekkende meter Tussen 49 en 149 euro

 

  • Als je handig bent. Heb jij aan je tuinontwerp genoeg en kan je daarna prima zelf aan de slag, dan betaal je alleen de materiaalkosten voor het aanleggen van je tuin. Je zal zelf alles moeten aanleggen en naderhand opruimen voordat je kan genieten van het resultaat van je werk.
  • Als je het werk liever uit handen geeft. Kan jij de materialen voor een koopje halen maar laat je ze daarna liever door de tuinman of hovenier in je tuin plaatsen; in dat geval kan je een hovenier inhuren om deze klus voor je uit te voeren.

Hoe is het prijskaartje van een tuin goedkoop aanleggen opgebouwd

Het prijskaartje van een tuin goedkoop aanleggen is grotendeels bepaald door keuzes die jij maakt als je aan de slag gaat in je  tuin. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw tuin. De meeste prijzen die we opgaven zijn per vierkante meter berekend. Hier geldt dan ook; hoe groter je tuin, hoe hoger de kosten.
  • Keuze 2: Laat je de tuin aanleggen of leg je hem zelf aan. Werk uitbesteden zal je altijd meer kosten dan werk zelf uitvoeren. Het resultaat van een professioneel aangelegde tuin zal echter altijd mooier zijn dan het resultaat van zelf tuinieren.
  • Keuze 3: Hoe luxe moet jouw tuin worden. Een tuin die bestaat uit gazon met een terras is goedkoop om aan te leggen. Als er zitjes en bijvoorbeeld waterpartijen moeten worden aangelegd kom je in een heel andere prijsklasse uit.

Praktische besparingstips

  • Koop een partij op. Je kan er altijd voor kiezen om de tegels voor je terras in een aanbieding te kopen. Je zou een partij kunnen opkopen en daarmee je terras inrichten. Zo is jouw terras net zo mooi maar dan voor minder geld.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het snelste bespaar jij op je factuur door offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op. Je voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

 

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.