Kosten tuinaanleg architect

Voor een woningbezitter is de tuin het visitekaartje. Die tuin moet dan ook goed onderhouden zijn en hij moet er stralend bij staan. Een mooie tuin geeft immers aan hoeveel zorg jij besteedt aan de rest van je huis. Toch is de tuin vaak een zaak die door veel woningeigenaren wordt vergeten wanneer ze in een huis trekken. Het budget gaat grotendeels op aan meubilair voor in het nieuwe huis en de stoffering. Daarna blijft er niet genoeg over om een echt mooie tuin mee aan te leggen. Eigenlijk is dat heel jammer want de waarde van je huis wordt voor een groot deel bepaald door je tuin.

Hoeveel kost een tuinaanleg door de architect

Een tuin aanleggen is een vak apart. Je kan natuurlijk wel zomaar wat planten kopen en die in de volle aarde planten maar dan heb je nog geen tuin aangelegd. Een tuin aanleggen is dan ook een klus die je het beste aan de expert kan uitbesteden. Je zou jouw tuin kunnen laten aanleggen door de architect. Je hebt vast wel eens watertandend gekeken naar een woonprogramma op tv waar een tuinarchitect met een geweldig idee kwam om een tuin die er haveloos bij stond op te pimpen tot een ware paleistuin. Natuurlijk wil jij dat ook. Het enige wat jou wellicht doet terugschrikken is de prijs die je voor zo’n tuinontwerp zou moeten neerleggen. In dit geval is dat volledig gebaseerd op onwetendheid. Een tuinarchitect kan voor jou een tuin ontwerpen die helemaal voldoet aan jouw pakket van wensen en eisen. Hij kan het zo indrukwekkend maken als jij maar wil. De prijs van een tuinarchitect is zijn best bewaarde geheim. Wij zijn voor je op zoek gegaan en kwamen tot de volgende bevindingen:

Welk product neem je af Wat is de prijs per ontwerp inclusief BTW maar exclusief de aanleg
Een tuinontwerp tot een grootte van 100 vierkante meter Tussen 250 en 550 euro
Een tuinontwerp  met een grootte van 100 tot 200 vierkante meter Tussen 550 en 650 euro
Een tuinontwerp met een grootte van 200 tot 400 vierkante meter Tussen 655 en 755 euro
Een tuinontwerp met een grootte van 400 tot 800 vierkante meter Tussen 755 en 955 euro
Een beplantingsplan voor de tuin De prijs van het ontwerp plus 50 procent.

 

  • Als je handig bent. Als jij genoeg inspiratie uit een tv programma kan halen ga je gewoon zelf aan de slag. Je neemt een vel papier en tekent daarop jouw tuin en de elementen die je er in wil gaan bouwen. Daarna ga je aan de slag om je tuin aan te leggen.
  • Als je niet zo creatief bent. Als jij geen groene vingers hebt maar wel een mooie tuin wil kan je de klus uitbesteden aan de tuinarchitect. Deze zal dan aan de slag gaan en een tuin ontwerpen naar jouw wensen en eisen. Daarna huur je een hovenier in om de tuin te ontwerpen.

Hoe is het prijskaartje van tuinaanleg door een architect samen gesteld
Het prijskaartje van tuinaanleg door een architect is bepaald door een aantal keuzes die jij maakt wanneer je een tuin laat aanleggen. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet,.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw tuin. Voor het ontwerpen van een kleine tuin heeft de tuinarchitect niet veel tijd nodig. Bovendien kan je in een kleine tuin minder elementen plaatsen dan in een grote tuin. Zo’n ontwerp is dus altijd goedkoper dan een grote tuin.
  • Keuze 2: Hoe luxe wil je het hebben. Je kan kiezen voor een tuin met een gazon en een terras. Dan heb je niet veel elementen in je tuin verwerkt en het tuinontwerp zal dan ook relatief goedkoop zijn. Wil je een aantal comfortabele zitjes en waterpartijen in je tuin hebben, dan zal de architect meer werk hebben aan het ontwerpen van jouw tuin.
  • Keuze 3: Een tuinarchitect of een actie in het tuincentrum. Je kan kiezen voor een tuinarchitect met naam en faam maar je kan ook gebruik maken van een actie in een tuincentrum. Vooral in het voorjaar als de meeste mensen hun tuin gaan aanplanten zie je vaak aanbiedingen voorbij komen waar je aan de hand van een foto van jouw tuin een tuin kan laten ontwerpen door een tuinarchitect. Dit advies zal dan gratis zijn of voor een heel sterk gereduceerd tarief. Het is altijd een goed idee om hier gebruik van te maken.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de rekening van een tuinarchitect door offertes op te vragen. Met een muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij  je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot 40 procent.

 

 

 

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.