Kosten tuinhuis of schuur

Je tuin is de plek waar je veel tijd in doorbrengt. Dat is niet zo heel verwonderlijk want je kan je er heerlijk terugtrekken van de dagelijkse hectiek in de beslotenheid van je eigen tuin. Tegenwoordig hebben veel mensen een gebrek aan bergruimte. Dat geldt niet alleen binnenshuis. Ook buitenshuis is de behoefte aan bergruimte steeds groter. Je wil immers een plek hebben waar jij tijdens de winterperiode je tuinset kan neerzetten. Daarnaast is er wellicht de behoefte om je fietsen of je tuingereedschap op te bergen. Dat probleem kan je gemakkelijk oplossen met een tuinhuisje.

Hoeveel kost een tuinhuis of een schuur

Een tuinhuis of een schuur kan je kopen in verschillende soorten en maten. Het is heel goed om van tevoren een aantal zaken voor jezelf op een rijtje te hebben over je tuinhuis of je schuur. Er is namelijk nogal wat keuze aan tuinhuisjes en schuren. Ook de afwerking van de diverse soorten is nogal verschillend. Het is dan ook onverstandig om

je enkel te laten leiden door de prijs van een tuinhuisje. Een goedkoop tuinhuisje zou zomaar niet kunnen voldoen aan de wensen en eisen die jij eraan stelt.

Natuurlijk wil jij weten hoeveel je kwijt zal zijn voor een tuinhuisje of een schuur. We hebben wat prijzen voor je opgezocht. De prijzen die je ziet staan zijn prijzen bij benadering, we hebben de prijzen iets verderop specifieker toegelicht.

Wat voor materiaal tuinhuisje / Welke dienst Wat is de prijs bij benadering van zo’n tuinhuisje
Tuinhuisje van hout Tussen 475 en 9750 euro
Tuinhuisje van kunststof Tussen 1375 en 4975 euro
Tuinhuisje van metaal Tussen 275 en 3475 euro
Montage van een tuinhuisje Tussen 275 en 3475 euro

 

  • Als je handig bent. Ben jij handig aangelegd, dan koop je een tuinhuisje als bouwpakket en monteer je het zelf. Je bespaart je op die manier de montagekosten.
  • Als je het monteren van een tuinhuisje liever aan de vakman overlaat. Zie jij het niet zitten om zelf een tuinhuisje te monteren; dan laat je het werk over aan de vakman. Deze zal jouw tuinhuisje monteren. Je geniet in dat geval ook van de garantie op de werkzaamheden van de vakman.

De prijs van een tuinhuisje staat hier heel globaal omschreven. De materialen lichten we alvast wat voor je toe. Een traditioneel tuinhuisje is van hout gemaakt. Dit is een tuinhuisje wat het meest romantisch oogt in je tuin. Het is verkrijgbaar in verschillende bouwstijlen. Het goedkoopste huisje is meer een gereedschapsschuur. Er zitten doorgaans wel deuren in, maar geen ramen. Zo’n tuinhuisje is tussen 1,80 meter en 2,00 meter hoog zodat jij er goed in kan om je gereedschap te pakken. Een tuinhuisje van hout heeft voordelen en nadelen. Voordeel is bijvoorbeeld dat je het gemakkelijk kan monteren. Een groot nadeel is het onderhoud wat zo’n tuinhuisje nodig heeft om in goede staat te blijven.

Een tuinhuisje van kunststof is eigenlijk gemaakt van een soort hout-look materiaal. Het materiaal is wat kostbaarder maar tegelijk ook veel vriendelijker in het onderhoud. Een tuinhuisje van kunststof is dan ook de beste keuze als je wel de charme van een klassiek tuinhuisje wil, maar niet het onderhoud wat daarbij hoort.

Een tuinhuisje van metaal is een stuk goedkoper maar ook een stuk minder mooi. Dit zijn dan ook meer opbergschuren. Ze zijn praktisch en hebben weinig onderhoud nodig. Als het aankomt op het onderhoud van een tuinhuisje is dit een ideale keuze.

Hoe is het prijskaartje van een tuinhuisje opgebouwd

Het prijskaartje van een tuinhuisje is vooral bepaald door keuzes die jij maakt als je een tuinhuisje aanschaft. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot moet het tuinhuisje zijn. Een tuinhuisje wat klein is, zal minder kosten dan een tuinhuisje wat groot is. De prijs van een tuinhuisje wordt dan ook voor een groot deel bepaald door de afmeting van het tuinhuisje.
  • Keuze 2: Waarvoor wil je het tuinhuisje gebruiken. Wil jij je tuinhuisje vooral gebruiken voor je gereedschap, dan hoef je er niet veel eisen aan te stellen. Zo’n tuinhuisje heeft dan vooral een praktisch doel. Wil je het tuinhuisje gebruiken om je tuinmeubilair in op te slaan en eventueel om er in te zitten of werken, dan is het leuk om een tuinhuisje te kiezen wat ramen heeft. Zo’n tuinhuisje is van zichzelf al wat groter en geeft meer sfeer in je tuin.
  • Keuze 3: Hoe wil je het huisje afgewerkt hebben. De dakbedekking van een tuinhuisje is ook leidend voor de prijs. Een dakbedekking met shingles zorgt ervoor dat jouw huisje goed beschermd is tegen de regen. Bovendien heeft een dergelijke dakbedekking een isolerende werking. Je combineert dus sfeer met een praktisch element.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op een tuinhuisje door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Dat voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.