Vijver Aanleggen

vijveraanlegEen vijver is door de jaren heen steeds populairder geworden. Veel mensen vinden het fantastisch om water in hun tuin te hebben en een paar vissen zorgen uiteraard voor extra leven in de brouwerij. Veel mensen vrezen echter dat een vijver aanleggen steeds gepaard moet gaan met een torenhoog prijskaartje. Dat is echter niet het geval. Belangrijk is wel dat je een goed beeld hebt van de verschillende soorten vijvers die er op de markt zijn terug te vinden. In dit artikel vertellen we je in ieder geval graag alles wat je moet weten over een vijver aanleggen.

Verschillende soorten vijvers

Een vijver is er tegenwoordig in verschillende uitvoeringen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een gewone visvijver te plaatsen, maar wat bijvoorbeeld te denken van een zwemvijver? Dit geeft meteen aan dat het altijd interessant is om vooraf goed na te denken over wat je precies van je vijver verwacht. Wil je er gewoon leuke vissen in kunnen houden of vindt je het natuurlijke karakter van een zwemvijver aantrekkelijker in vergelijking met een zwembad. Wanneer je, je keuze hebt gemaakt op vlak van het type vijver van je keuze zal je eveneens stil willen blijven staan bij het onderhoud dat noodzakelijk is. Dit hoeft evenwel geen groot probleem te zijn. Door te kiezen voor een correct, biologisch evenwicht zorg je er namelijk voor dat je steeds over een gezonde vijver beschikt zonder dat je rekening moet houden met een frequent uit te voeren onderhoud.

Hoeveel kost een vijver aanleggen?

Algemeen wordt gezegd dat een vijver tussen de 150 en 2.500 euro kost. Dit is uiteraard een enorm verschil in prijs waardoor het bijna onmogelijk is om een goed beeld te krijgen van het kostenplaatje waar jij mee geconfronteerd zal worden. Wanneer je een vijver wenst te laten plaatsen zijn er uiteraard de kosten voor de grondwerken die moeten uitgevoerd worden, maar daarnaast is er ook nog de folie. Een voorgevormde bak voor een vijver kost je ongeveer 40 euro per vierkante meter. Voor PVC of HPDE folie dien je rekening te houden met een kleine meerprijs van tussen de 3 en 7 euro per vierkante meter. In het geval van EPDM folie liggen de kosten iets hoger, namelijk tussen de 8 en 10 euro per vierkante meter. Verder is het belangrijk om na te gaan of er eventueel een speciale filter noodzakelijk is of niet. Is dat het geval, dan kan je al snel rekening houden met een meerprijs van ongeveer 1.000 euro of meer.

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.