Kosten tuinaanleg per uur

Als woningbezitter kijk je waarschijnlijk vaak naar tv programma’s over huizen en tuinen. Dat is niet zo verwonderlijk want je bent vaak bezig met je huis. Je wil dat jouw huis er zo mooi mogelijk uitziet en dat het een prettige plek is om in te wonen. Je tuin is hetzelfde verhaal. Alleen is het jammer dat voor veel huizenbezitters de tuin op de tweede plaats komt wanneer je in je nieuwe huis gaat wonen. Het merendeel van je budget gaat immers op aan de stoffering en de meubilering van je nieuwe huis. Je tuin ligt er de eerste paar jaren vaak nog wat vergaan bij. Je komt er simpelweg niet aan toe om te gaan tuinieren.

Hoe hoog zijn de kosten van tuinaanleg per uur

Een tuin aanleggen is iets waar mensen vaak tegenop zien. Je zou niet weten waar je moet beginnen. We helpen je graag een stukje op weg. Allereerst is het goed om een ontwerp te maken voor je tuin. Hiervoor maak je een lijst van al jouw wensen ten aanzien van je tuin. Vervolgens verwerk je die wensen in een tekening van jouw tuin. Denk eraan dat je waarschijnlijk wil zitten in je tuin. Kijk goed naar de windrichting waar

jouw tuin op ligt. Vangt jouw tuin veel zon in de zomer, zorg er dan voor dat je ook overdekte zitjes creëert. Ben jij hier niet zo’n ster in, dan kan je altijd nog iemand inhuren om jouw tuin te ontwerpen. Een hovenier of tuinarchitect hebben er echt kijk op. Daarnaast kan je gebruik maken van een actie in een tuincentrum bij de ontwerpafdeling. Hier is altijd iemand te vinden die jou graag meehelpt met het ontwerpen van je tuin. Na het ontwerpen van je tuin komt het echte werk. Je tuinontwerp is nu klaar, het is tijd om aan de slag te gaan. Jouw tuin moet worden aangelegd. Nu krijg je een keuze. Ben je zelf goed in tuinieren? In dat geval kan je zelf met je tuingereedschap aan de slag gaan om je tuin aan te leggen. Heb jij absoluut geen groene vingers, dan kan je ervoor kiezen om een hovenier in te huren om jouw tuin aan te leggen.
Zo’n hovenier inhuren kan behoorlijk wat voordelen hebben. Een hovenier heeft vaak gereedschap waarmee hij veel sneller aan het werk kan. Denk bijvoorbeeld aan een minigraver om tuinpaden af te graven. Bovendien heeft een hovenier veel handigheid met het aanleggen van tuinen. Hij heeft er kijk op welke planten waar in je tuin kunnen en eventueel kan hij een beplantingsplan met je doornemen. Natuurlijk wil jij graag weten hoeveel een hovenier gaat kosten als je hem je tuin laat aanleggen. We kennen daarbij twee tariefstructuren; het aanleggen van je tuin per vierkante meter en het aanleggen van je tuin per uur. We hebben voor je opgezocht hoeveel je kwijt zal zijn voor het inhuren van een hovenier voor je tuinaanleg per uur.

Welke dienst neem je af Wat is het tarief per uur
Tuinman of hovenier voor tuinaanleg Tussen 40 en 55 euro per uur
Tuinman of hovenier per dagdeel Rond de 200 euro
Abonnement tuinman of hovenier per maand Vanaf 10 euro per maand
  • Als je handig bent. Ben jij handig aangelegd, dan zou je natuurlijk zelf je tuin kunnen aanleggen. Je neemt je tuingereedschap ter hand en gaat aan de slag. De kosten van een hovenier bespaar je op die manier uit.
  • Als je alle werkzaamheden liever uit handen geeft. Heb jij geen zin om zelf aan de slag te gaan; in dat geval huur je de hovenier in. Je kan ook een afspraak maken met de hovenier waarmee je hem voor een dagdeel inhuurt voor de aanleg van jouw tuin.

Hoe is het prijskaartje van de hovenier opgebouwd

Het prijskaartje van de hovenier is opgebouwd aan de hand van een aantal keuzes die jij maakt wanneer je jouw tuin wil laten aanleggen. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Hoe groot is jouw tuin. De hovenier zal flink wat werk hebben aan het aanleggen van een grote tuin. Met een kleinere tuin zal hij aanmerkelijk sneller klaar zijn. Het is dan ook goed om je te laten informeren over de hoeveelheid werk die je hovenier denkt te zullen hebben aan de aanleg van jouw tuin.
  • Hoe luxe is jouw tuin. Een tuin Die eenvoudig is, met gazon en een terras en wat borders, is gemakkelijk en snel aan te leggen. Als er bijvoorbeeld meerdere zitjes en waterpartijen bij komen kijken ben je al snel meer tijd kwijt aan de aanleg van je tuin.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de kosten van tuinaanleg door een aantal offertes op te vragen. Met één muisklik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op.

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.