Kosten houten vlonders

Je tuin, dat is de plek waar jij door het jaar heen een hoop tijd in doorbrengt. In de zomermaanden zit je waarschijnlijk graag buiten om te genieten van de zon of juist van de schaduw. Als jij graag in je tuin zit heb je daar natuurlijk wel de ruimte voor nodig. Een paar tuinstoelen is niet genoeg. Je zal een terras of iets anders van die strekking nodig hebben om op te kunnen zitten. Een zitje in je tuin is eenvoudiger te realiseren dan je zo zou denken. Je kan dat namelijk heen gemakkelijk maken met houten vlonders.

Hoeveel kosten houten vlonders

Houten vlonders waren in het verleden planken die bij nat weer levensgevaarlijk glad werden. Door de jaren heen is er gelukkig behoorlijk wat innovatie geweest. Houten vlonders anno nu zijn dan ook een stuk veiliger geworden. Jij kan met een gerust hart een terras met houten vlonders inrichten waar je het hele jaar door van kan genieten.

Met al die innovatie is de keuze aan vlonders dan ook enorm toegenomen. Je wordt platgegooid met adviezen en diverse soorten vlonders. Het is dan ook goed om van tevoren voor jezelf op een rijtje te zetten hoeveel je ongeveer kwijt zal zijn aan houten vlonders en wat je dan krijgt voor je geld. Jij wil natuurlijk graag weten hoeveel je voor die houten vlonders kwijt zal zijn. We hebben dat voor je opgezocht en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welke houtsoort koop je Wat zit er in een pakket Wat is de dikte van een plank Wat is de breedte van een plank Wat is de prijs per vierkante meter inclusief BTW maar zonder montage
Europees naaldhout, geïmpregneerd Totaal pakket inclusief onderbalken en schroeven 2,8 cm 14,5 cm 34 euro
Lariks/douglas hout Totaal pakket inclusief onderbalken en schroeven 2,8 cm 14,5 cm 40 euro
Vlonder hardhout, met groeven Planken voor vlonder exclusief onderbalken en schroeven 1,9 cm 14,5 cm 60 euro
Vlonder Bankirai, met groeven Totaal pakket inclusief onderbalken en schroeven 2,5 cm 14,5 cm 80 euro
Vlonder hardhout, met groeven Totaal pakket inclusief onderbalken en schroeven 2,8 cm 14,5 cm 100 euro
Vlonder Bankirai, glad Totaal pakket inclusief onderbalken en schroeven 2,8 cm 14,5 cm 100 euro
Vlonder Bankirai, glad Totaal pakket inclusief onderbalken en schroeven 2,8 cm 19 cm 110 euro

 

  • Als je handig bent. Een pakket houten vlonders zou je zelf kunnen monteren tot de gewenste vlonder om op te zitten. De materialen die worden bijgeleverd zorgen ervoor dat het een totaal pakket is.
  • Als je niet handig bent. Zie jij er tegenop om een houten vlonder aan te leggen; dan zou je de klus kunnen laten uitvoeren door een klussenbedrijf of door een hovenier. Je weet dan zeker dat jouw vlonders helemaal naar wens zijn en dat je er naderhand gelijk gebruik van kan maken omdat de werkplek schoon wordt achtergelaten.

Hoe is de prijs van houten vlonders samengesteld

De prijs van houten vlonders wordt vooral bepaald door de keuzes die jij maakt als je ze koopt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot moet jouw vlonder worden. De prijs van houten vlonders is per vierkante meter. Het spreekt voor zich dat een grote vlonder stukken duurder is dan een kleine vlonder.
  • Keuze 2: Hoe intensief worden de vlonders gebruikt. Houten vlonders die intensief worden gebruikt en waar regelmatig meerdere personen op gaan zitten of waar vaak overheen wordt gelopen koop je liever van wat dikker materiaal. Je weet dan zeker dat de vlonders het gewicht ook kunnen dragen en dat ze lang mee zullen gaan.
  • Keuze 3: Plaats je een zware tuinset op de vlonders. Een zware tuinset van bijvoorbeeld sloophout of steigerhout heeft een stevige ondergrond nodig. In dat geval kies je voor vlonders die dit gewicht kunnen dragen. Je komt dan doorgaans uit bij de wat duurdere houtsoorten die ook wat dikker zijn.
  • Keuze 4: Kan er regen bij jouw vlonders komen. Als er regen bij jouw vlonders kan komen moet je ervoor zorgen dat ze niet te glad zullen worden. Vlonders met groeven erin geven je meer ondersteuning en voorkomen glijpartijen.
  • Keuze 5: Hoeveel onderhoud wil jij aan je vlonders hebben. Vlonders van Europees hout zijn het goedkoopste. Deze vlonders hebben echter ook het meest intensieve onderhoud nodig. Je zal het met regelmaat moeten impregneren om te voorkomen dat het weer er grip op krijgt.

Praktische bespaartips

  • Koop je vlonders voor het hoogseizoen. Vlonders kopen tijdens het hoogseizoen is niet echt verstandig. Je hebt niet alleen de grootste kans dat het materiaal is uitverkocht, maar je hebt ook kans dat je veel meer betaalt dan buiten het hoogseizoen.
  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

De snelste manier om te besparen op je houten vlonders is door offertes op te vragen. Met onderstaande button vraag jij vrijblijvend in één keer meerdere offertes op. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.