Kosten beplanting

Je eigen tuin is een plek waar je graag vertoeft. Het is voor jou de plek waar je door het hele jaar heen heerlijk ontspannen kan buiten zitten en kan genieten van al het mooie wat de natuur jou biedt. Het is dan ook heerlijk om een tuin te hebben die goed is aangelegd. Als je in een huis trekt zal de inrichting je eerste aandacht hebben, en pas een hele poos daarna komt de beplanting  van je tuin. We geven je dan ook graag een indicatie van de kosten die je kwijt bent aan beplanting voor je tuin als je deze aanlegt of laat aanleggen.

Hoeveel kost beplanting

Als je wil weten hoeveel je kwijt zal zijn voor beplanting is het een goed idee om eens bij het plaatselijke tuincentrum te gaan kijken. Zorg ervoor dat je voor dat bezoekje een aantal zaken voor jezelf op een rijtje hebt gezet. Je moet er bijvoorbeeld aan denken dat je een bepaalde ruimte voor je beplanting in je tuin hebt. Een boom, struik of kleinere plant is altijd klein als je hem koopt. Voor je er erg in hebt is het groot en

verstikken de diverse soorten beplanting elkaar. Het is dan ook goed om niet te weinig, maar vooral ook niet teveel beplanting te kopen. Als je een beplantingsadvies wil kan je dit laten opstellen bij een tuincentrum of door een hovenier. Deze zal alle feiten over planten en bomen tegen elkaar laten opwegen en een advies geven waarmee jouw tuin het hele jaar door is voorzien van planten en je het hele jaar iets groens in je tuin zal hebben. Zo’n beplantingsadvies hoeft je niet de kop te kosten.  We hebben voor jou opgezocht hoeveel het ongeveer kost om beplanting te (laten) aanleggen.

Welk product/Welke dienst wil je afnemen Per welke eenheid zijn de kosten berekend Hoeveel zijn de kosten gemiddeld
Hovenier inhuren Per uur Tussen 45 en 75 euro
Hovenier inhuren Per dagdeel Gemiddeld 200 euro
Gras laten aanleggen Per vierkante meter Tussen 5 en 10 euro
Beplanting laten aanleggen Per vierkante meter Tussen 10 en 35 euro
Bestrating laten aanleggen Per vierkante meter Tussen 24 en 125 euro
Trendy terras van hout laten aanleggen Per vierkante meter Tussen 65 en 95 euro
Plaatsen van schuttingen of sierhekwerk Per strekkende meter Tussen 20 en 125 euro
Maken tuinontwerp Tuin tot 100 vierkante meter Tussen 200 en 350 euro
Opstellen beplantingsadvies Tuin tot 100 vierkante meter + 50 procent van de ontwerpkosten.
  • Als je handig bent. Ben jij goed in tuinieren, dan zou je kunnen volstaan met het tuinontwerp. Je kan dan verder zelf je tuin aanleggen. Je bent in dat geval de kosten kwijt zoals ze hier staan per vierkante meter maar hoeft geen hovenier in te huren.
  • Als je alle werkzaamheden liever uit handen geeft. Ben jij geen ster in tuinieren en laat je de hele aanleg van je tuin liever voor je doen, dan huur je een hovenier in. Je weet dan zeker dat er rekening wordt gehouden met al jouw wensen en dat je tuin na de werkzaamheden weer netjes wordt opgeruimd.

Hoe is het kostenplaatje van beplanting vastgesteld

Het prijskaartje van beplanting wordt bepaald door keuzes die jij maakt als je jouw beplanting aanschaft. Die keuzes hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Weet je al welk type beplanting je wil. Het is onverstandig om zomaar wat planten bij elkaar in je tuin te zetten. In zo’n geval is het verstandiger om een beplantingsadvies te laten opstellen. Hierbij zal rekening worden gehouden met jouw wensen en eisen. Mocht je zelf je beplantingsplan al hebben maar hulp nodig hebben bij de aanschaf ervan, schroom dan niet om bij een tuincentrum om hulp te vragen. Er zijn daar medewerkers die geschoold zijn om dit soort adviezen te geven.
  • Keuze 2: Hoe luxe wil je jouw tuin hebben. Je kan kiezen voor een tuin met weinig luxe. Gazon met een terras is voldoende. Een extra border langs de rand van je tuin is een bijkomstigheid. In dat geval zal je klaar zijn met een bedrag rond de 10 euro per vierkante meter.
    Een gemiddelde tuin zal een aantal borders hebben met (bloeiende) planten. Zo’n tuin zal tussen de 15 en 20 euro per vierkante meter kosten. Je zou een deel van je tuin met eenjarige planten kunnen inrichten voor een kleurrijk geheel.
    Een luxe tuin heeft naast beplanting ook bomen. Dit zorgt ervoor dat je ongeveer 35 euro per vierkante meter kwijt bent.

Praktische besparingstips

  • Vraag offertes aan

Offertes opvragen

Het snelste bespaar je op de beplanting van je tuin en de kosten daarvan door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op. Jouw voordeel kan oplopen tot wel 40 procent.

 

Tuinaannemers vergelijken

Aangezien het om maatwerk gaat kunnen de prijzen aanzienlijk verschillen per tuinman in jouw regio. Vergelijk daarom in een keer tot 6 offertes van lokale specialisten en bespaar tot 30%.